Ga naar hoofdinhoud

Installatie door EMT van 200 meter lange menglijn voor kunstmest

Twee conditioners voor ureum aan het begin van de menglijn

EMT uit ‘t Zand, specialist in het ontwerp en de productie van meng- en verpakkingssystemen voor de agro-industrie, heeft een maar liefst 200 meter lange menglijn geïnstalleerd bij de Mexicaanse kunstmestfabriek ISAOSA.

ISAOSA helpt Mexicaanse boeren waarde te creëren door hen uitgebalanceerde kunstmest-formules voor strategische gewassen aan te bieden. Deze formules, die bestaan uit mengsels van diverse componenten, zijn afgestemd op de verschillende bodemgesteldheden en de specifieke gewassen. De productie ervan is mogelijk dankzij de inzet van meng- en verpakkingssystemen van EMT.

Twee lijnen

De in Nederland geproduceerde machines voor de nieuwe kunstmestfabriek zijn in niet minder dan vijfentwintig 40 ft containers naar Mexico verscheept. De installatie van de fabriek begon in het laatste kwartaal van 2020 en werd in juli 2021 voltooid. De meer dan 200 meter lange fabriek heeft een productiecapaciteit van 300 ton per uur. Deze capaciteit wordt bereikt op twee parallelle lijnen die worden gevoed door twee in serie geplaatste ureum-conditioners, met direct daarachter twee Weighcont mengsystemen en een set van acht microhoppers.

Lees het hele artikel

Meer over EMT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.