Ga naar hoofdinhoud

DCP Benelux ontstoffing en stofzuiging bij Euroma

Ontwerp Euroma ontstoffingsinstallatie

DCP Benelux realiseerde voor kruiden- en specerijenleverancier Euroma in Zwolle de ontstoffing en een centrale stofzuiging. Hiermee genieten de Euroma-medewerkers een schone, veilige en gezonde werkomgeving.

Koninklijke Euroma BV heeft de afgelopen drie jaar de productie en verpakking van droge kruiden, specerijen, soepen en sauzen geconcentreerd in Zwolle en daarmee afscheid genomen van de locaties Puttershoek en Utrecht. De nieuwe state-of-the-art productiefaciliteit heeft een oppervlak van circa vijf voetbalvelden en een opslagmagazijn met een hoogte van 27 meter. De nieuwe fabriek stelt het bedrijf niet alleen in staat om efficiënter te werken, maar ook de komende jaren het productievolume te verdrievoudigen.

DCP Benelux

Kenmerkend voor de productie- en verpakkingsafdelingen is de schone, stofvrije werkomgeving en het aangename klimaat. Dit is mede te danken aan de inzet van DCP Benelux (Dust Control Partners), onderdeel van de TBK Group. DCP Benelux ontwierp en installeerde vier ontstoffingsinstallaties en één centraal stofzuigsysteem. De ontstoffingsinstallaties worden ingezet op de verpakkingsafdelingen, zodat bij het afvullen van de droge producten geen stofemissies naar de omgeving kunnen optreden. De automatisch werkende systemen waarborgen hiermee een gezonde en veilige omgeving. Men hoeft de werkvloer minder vaak schoon te maken. Bovendien voorkomt een stofvrije omgeving overmatige slijtage van het machinepark, waardoor ook de onderhoudskosten afnemen.

Lees het hele artikel

Meer over DCP – Dust Control Partners (TBK Group)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.