Ga naar hoofdinhoud

Hygiënische loadcells

Dosco hygiënische loadcell

Speciaal voor de farmaceutische industrie en de voedingsmiddelenindustrie presenteert Dosco een gepatenteerde, hygiënische serie loadcells (krachtopnemers).

De aseptische loadcells kenmerken zich door een zeer betrouwbare weging. De gladde, roestvaststalen behuizing – ontworpen volgens de EHEDG-richtlijnen – is in een handomdraai te reinigen zodat contaminatie wordt uitgesloten. De roestvaststalen krachtopnemers zijn via een laserlasprocédé hermetisch gesloten (IP68).

Robuust

De loadcells zijn robuust uitgevoerd, berekend op een intensief gebruik, en hebben niet of nauwelijks onderhoud nodig. Van belang is ook dat de loadcells eenvoudig zijn te monteren zonder complexe mechanische constructies die alsnog kunnen resulteren in een niet-hygiënische installatie.

Capacitieve sensor

De types CL en CM zijn gebaseerd op een capacitieve sensor waarmee een hoge weegnauwkeurigheid en een uitzonderlijk hoge tolerantie ten opzichte van overloads en sideloads is verzekerd. De modellen zijn Atex-gecertificeerd voor Zones 1, 2, 21 en 22. De capaciteit bedraagt maximaal 25.000 kg per loadcell.

Weegtoepassingen

De serie loadcells is geschikt voor dynamische weging, afvullen, verpakken en algemene toepassingen op het gebied van productweging in de food- en farmasector. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van interfaces zoals Profinet, Profibus DP, EtherNet IP en Modbus TCP. Ook leverbaar zijn diverse digitale weegterminals met software voor alle mogelijke functionaliteiten.

Bedrijfsgegevens Dosco Sales & Engineering BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.