Ga naar hoofdinhoud

Ompakken met Bascules Robbe

les zakkenvulmachine met Supersealer sluitstation

Het ompakken van stortgoederen van zakgoed in big bags en vice versa gebeurt in de voedingsindustrie nog vaak handmatig en weinig efficiënt. “Het automatiseren van zo’n proces kan bedrijven aanzienlijke kostenbesparingen opleveren”, aldus Cedric Pollet van Bascules Robbe.

In de voedingsindustrie is het verpakken, lossen, herverpakken en/of ompakken van grondstoffen, ingrediënten en eindproducten gemeengoed. Big bags worden gelost om de inhoud ervan, na de nodige bewerkingen, in zakken te verpakken. Zakken worden opengesneden om big bags of bulkwagens te beladen. In andere gevallen worden mengsels samengesteld door diverse soorten zakgoed in een big bag te doseren. “Hoe verschillend ook al die processen zijn, het komt steeds neer op plaatsen, legen, transporteren, vullen, wegen en sluiten”, vat Cedric Pollet van Bascules Robbe samen.

Automatiseren

Veel van die activiteiten vinden nog grotendeels handmatig en weinig efficiënt plaats. Voorbeelden zijn het palletiseren of depalletiseren van verpakkingen, het opensnijden van zakken en het vullen van big bags. “Bedrijven kunnen aanzienlijke besparingen realiseren door die taken in de proceslijnen te integreren en te automatiseren. Dat vraagt weliswaar om enig onderzoek en investeringen, maar dat betaalt zich op relatief korte termijn ruimschoots terug.”

Lees het hele artikel:

Meer over Bascules Robbe NV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.